"Ми пройшли через дуже багато війн": Грузія відмовилась надавати Україні військову допомогу

 

Влада Грузії не надаватиме військову допомогу Україні, оскільки не "не хоче бути втягнутою у війну". Про це заявила віцепрем'єрка і міністр культури країни Тея Цулукіані, коментуючи запит української сторони повернути їй ЗРК "Бук", передані Грузії у 2008 році. 

Уряд Грузії не допустить, щоб держава Грузія була втягнута у військове протистояння. Тому допомоги військового типу ми, звичайно, не надаватимемо жодній зі сторін воєнного конфлікту. Тим більше, наскільки мені відомо, йдеться про передачу тої зброї, яку ми придбали. Але це лише деталь, мабуть, головне – це основна генеральна лінія та позиція уряду, країни під назвою Грузія, що ми не хочемо бути втягнутою у війну.

 

Ми пройшли через надто багато воєн. Цього може не пам'ятати частина слухачів, які народилися та виросли після закінчення воєн у Грузії, але ми при владі – ми покоління війни. Ми дуже добре пам'ятаємо, скільки це клопоту. Тому ми просто не можемо цього допустити, це наша відповідальність за майбутнє нашої країни…

 

Я сподіваюся, що війна в Україні скоро закінчиться і закінчиться перемогою української держави та народу.

Нагадаємо, що Грузія воювала з Росією в Південній Осетії (1989-1992 рр.), в Абхазії (1992-1993) і під час "п'ятиденної війни" 2008 року. 

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі раніше стверджував, що Україна неодноразово просила відкрити "другий фронт" проти рф.

 

По материалам: Подробности