Війська рф на сході готують наступ - Генштаб

Окупанти зосереджують зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Лиманському напрямах, на Куп'янському, Авдіївському та Запорізькому – намагаються покращити тактичне становище. На Новопавлівському та Херсонському напрямках противник обороняється.

Про це повідомляє в Facebook Генеральний штаб ЗСУ.

24 грудня Сили оборони завдали удару по району зосередження живої сили противника у Половінкіно Старобільського району Луганської області. Втрати ворога склали до 150 військовослужбовців мертвими та пораненими.

25 грудня, на тимчасово зайнятій території Херсонської області, загарбники втратили до 50 військовослужбовців ліквідованих та до 100 поранених. Також знищено близько 5 одиниць військової техніки різного типу.

Ворог продовжує використовувати мережу цивільних закладів охорони здоров'я на тимчасово окупованій території для лікування поранених військовослужбовців російських окупаційних військ та найманців приватних військових компаній. Так, у населеному пункті Біловодська Старобільського району Луганської області проходять лікування до 300 поранених представників ПВК "Вагнера". Крім того, у Первомайську, на території так званого військового шпиталю, розгорнутого на базі багатопрофільного ліцею, також лікуються до 300 окупантів, які отримали поранення в районі міста Бахмут.

У населеному пункті Токмак Запорізької області російські загарбники посилили адміністративно-поліцейські заходи. Військовослужбовці разом із місцевими колаборантами вишукують патріотично налаштованих українських громадян, проводять перевірки особистих ноутбуків, телефонів та обшукують житло.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала удару по району зосередження ворога, а наші підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 4 пункти управління та 6 районів зосередження живої сили противника.

По материалам: Подробности