” src=”/wp-content/uploads/2022/12/35b93428cd2619f24696c15c17b5a962.jpeg” alt=”У Зеленського озвучили цифру загиблих на війні з росією” width=”100%” />

В Офісі президента України уточнили втрати в українській армії у війні з росією. За офіційними даними, налічується від 10 тисяч до 13 тисяч загиблих.

Про це заявив радник ОПУ Михайло Подоляк в ефірі каналу 24.

Так він прокоментував слова президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляйєн, яка помилково назвала у десять разів більшу кількість.

"Безперечно, пані Урсула помилилася – це очевидно. Тому вони видалили це відео, прибрали ці цифри – у нас є офіційні оцінки Генштабу, які озвучує верховний головнокомандувач. Вони становлять від 10 до 12,5-13 тисяч загиблих… Так, у нас більше втрат через поранення", – наголосив посадовець.

Водночас число загиблих мирних жителів – не 20 тисяч. Кількість значно більша, враховуючи масові поховання, які виявляють після деокупації територій.

"Ми говоримо на різних міжнародних майданчиках, що росія воює не з військовими там вона програє війну. Вона воює з цивільним населенням", – додав він.

Раніше у заяві президентки ЄК Урсули фон дер Ляйєн прозвучало число втрат України у війні проти росії, яке не відповідає дійсності. Воно може стосуватися не тільки втрат загиблими, а й пораненими військовими та цивільними.

По материалам: Подробности