Коли графіки відключення світла стануть комфортнішими: в "Укренерго" дали відповідь

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив про те, що в Україні й досі застосовуються планові та аварійні відключення. Про це він сказав в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За його словами, з наступного тижня відключень може поменшати, якщо не буде нових ворожих атак. 

Після 5 російських масованих ракетних ударів найскладніша ситуація склалася на північному сході України, зокрема у Київській та Харківській областях. У цих регіонах, крім графіків планових погодинних відключень, доводиться застосовувати додаткові аварійні, щоб збалансувати енергосистему.

Дефіцит саме у цих регіонах перевищує 1000 мегаватів, але протягом дня він змінюється.

Ми зараз працюємо над тим, щоб покращити ситуацію в мережі як у Києві та області, так і в північному регіоні – Харківській, Полтавській та Сумській областях… Я думаю, що нам усім, споживачам у цих регіонах потрібно потерпіти кілька днів, за умови, що не буде обстрілів, для того, щоб вже були відчутні покращення, щоб графіки відключення стали більш комфортними.

В "Укренерго" зазначають, що цього тижня енергетикам "доведеться ще попрацювати" і за умови відсутності нових ракетних обстрілів вдасться покращити ситуацію з енергопостачанням у центральному та північному регіонах країни.

Він зазначив, що наразі ключовим завданням "Укренерго" є ремонт магістральних мереж у центральному та північному регіоні, щоб можна було передати туди необхідні обсяги потужності від електростанцій з інших областей.

Це дозволить усунути необхідність застосування обмеження споживання електроенергії, додав Кудрицький.

Глава правління "Укренерго" також звернув увагу, що місцева влада та енергетики "розуміють всі сьогоднішні ризики і готуються до найгірших сценаріїв, ймовірність яких залежить від інтенсивності ракетних обстрілів".

Зазначимо, що протягом доби 8 листопада заплановано відключення у низці областей, при цьому аварійних відключень поки що не передбачається.

По материалам: Подробности