"Зерновий коридор": Зеленський доклав про ситуацію

Президент України Володимир Зеленський розповів, що за тиждень з українських портів вийшли 28 суден з більш ніж 800 тисяч тонн аграрної продукції. Про це президент сказав у вечірньому відеозверненні.

За його словами, судна вирушили в Єгипет, Лівію, Марокко, Алжир, Оман, Туреччину, Китай і Ефіопію.

На цьому тижні вдалося забезпечити продовження роботи "зернового коридору" в Чорному морі. За підсумками семи днів з портів "Одеса", "Чорноморськ" і "Південний" вийшли 28 суден, які перевозять понад 800 тисяч тонн агропродукції.

"Причому судно в Ефіопію зафрахтовано продовольчою програмою ООН, на борту – 30 тисяч тонн пшениці. І це типовий перелік країн, які споживають більшу частину нашого аграрного експорту", – сказав він.

Зеленський підкреслив, що саме приклад експортної зернової ініціативи ілюструє, що світ здатний гарантувати стабільність, попри будь-які загрози, які створює росія.

Світ не піддався на російський шантаж, ключові суб'єкти діяли рішуче, і як результат – загострення продовольчої кризи вдалося уникнути. Це один з найбільш вагомих міжнародних результатів всієї осені. Коли світ об'єднаний, у терористів немає шансів.

По материалам: Подробности