Президент Гвінеї-Бісау передав Зеленському послання від путіна про готовність до переговорів

Президент Гвінеї-Бісау Умару Сісоку Ембало передав президенту України Володимиру Зеленському послання від президента росії володимира путіна про те, що той готовий до переговорів. Про це він сказав під час спільної пресконференції.

Вчора я був у Росії, зустрічався з президентом Путіним, який попросив мене передати вам послання, поговорити з вами. Він мені сказав, що готовий до переговорів із президентом Зеленським.

За словами президента Гвінеї-Бісау, він бачить себе "носієм певних імпульсів, які сприяють налагодженню відносин" росії та України.

Я сказав у розмові з Путіним, і таким моє бачення залишається після зустрічі з президентом Зеленським, що якщо Африка як континент може докласти своїх зусиль для врегулювання цього конфлікту, я готовий, це одна з цілей, чому я приїхав.

На сайті Офісу президента України повідомляється про те, що "Умару Сісоку Ембало проінформував Володимира Зеленського про свої переговори з керівництвом Росії напередодні".

Глава Української держави поінформував Умару Сісоку Ембало про нові ескалаційні кроки Росії. 

Крім того, він подякував Гвінеї-Бісау за підтримку принципів міжнародного права й територіальної цілісності України під час голосування Генеральної Асамблеї ООН за резолюцію, яка засуджує злочинну російську спробу анексії української території.

Президент Гвінеї-Бісау передав Зеленському послання від путіна про готовність до переговорів

Україну відвідав президент Гвінеї-Бісау

Сісоку Ембало відвідав 25 жовтня Москву, де зустрівся з путіним. Президент Гвінеї-Бісау заявив російському колезі про готовність сприяти діалогу Москви та Києва, зазначивши, що африканські країни зацікавлені у якнайшвидшому припиненні війни в Україні.

Нагадаємо, 4 жовтня президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про відмову від переговорів з президентом росії володимиром путіним.

По материалам: Подробности