Стартував найважливіший тиждень: в ООН обговорюватимуть Україну

У Нью-Йорку починається 77-ма сесія Генеральної Асамблеї ООН. Міністри закордонних справ ЄС на зустрічі перед початком Генасамблеї ООН поспілкуються про дії росії проти України.

Про це у Нью-Йорку заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель. 

"Це буде найважливіший тиждень в ООН. Україна буде найважливішою темою… Україна б’ється, вона зазнає бомбардувань і ракетних обстрілів. Але й решта світу уражена зростанням цін на енергію, на продовольство, високими обліковими ставками. Ми можемо сказати, що це – "ідеальний шторм", де високі ціни на енергетику та продовольство, спричинені війною, створили фінансову кризу, яка уразила всіх", – зауважив Жозеп Боррель.

Посадовці країн ЄС мають багато питань у порядку денному зустрічі, включаючи ситуацію в Афганістані, ескалацію на Кавказі між Вірменією і Азербайджаном, військові дії у Середній Азії. Але головний фокус уваги міністрів буде зосереджений саме на глобальних наслідках війни в Україні.

"Ми, європейці, маємо більше взаємодіяти з рештою світу, та обговорювати ці проблеми. Ми будемо дивитися, як протидіяти російському наративу, та переконати людей, що не санкції спричинили ці проблеми, а війна (Росії проти України – ред.)", – резюмував Високий представник ЄС.

По материалам: Подробности