itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
У Кремлі зробили заяву про зустріч Путіна з Зеленським і виведення військ з ЗАЕС

У Кремлі поки не бачать передумов для переговорів президентів Росії Володимира Путіна та України Володимира Путіна. Про це під час брифінгу заявив прессекретар Путіна Дмитро Пєсков. 

Не усматриваем в настоящее время какой-то переговорной перспективы и по-прежнему констатируем отсутствие каких-либо предпосылок для таких переговоров.

Пєсков додав, що ця позиція Кремля стосується і пропозиції президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана щодо проведення мирних переговорів. 

Читайте також

Зеленський назвав умови для початку переговорів з росією

Речник Кремля відмовився відповідати на питання про удари по інфраструктурних об'єктах України та проведення можливої ​​мобілізації.

Оба вопроса не относятся к моей компетенции. Оба вопроса относятся к компетенции министерства обороны.

Незважаючи на ризик виникнення ядерної катастрофи Росія не планує виводити своїх військових з території Запорізької АЕС, заявив Пєсков. І вкотре повторив мантру про "варварські обстріли об'єктів на території станції", звинувативши Україну.

Сейчас не идет речь об отводе войск. Сейчас идет речь о главном – вынудить украинскую сторону прекратить варварские обстрелы объектов на территории станции, что чревато очень печальными и катастрофическими последствиями.

​Нагадаємо, що з 4 березня 2022 року Запорізька АЕС станція перебуває під контролем російських загарбників. Російські війська періодично обстрілюють станцію. Під час одного з обстрілів бойовий елемент ракети впав за 400 метрів від енергоблоку АЕС.

1 вересня місія МАГАТЕ на чолі з керівником агентства Рафаелем Гроссі прибула на ЗАЕС. Згодом вона поїхала, але на станції залишилися чергувати двоє експертів.

11 вересня окупанти повністю зупинили Запорізьку АЕС, що позбавляє Україну поставок електроенергії звідти.

По материалам: Подробности