itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
На Запорізькій АЕС запустили ще один енергоблок

На Запорізькій АЕС під'єднали до мережі другий із зупинених 25 серпня енергоблоків, наразі триває набір потужності. Про це повідомив "Енергоатом".

Сьогодні, 26 серпня 2022 року, о 21:15 другий із зупинених вчора енергоблоків ЗАЕС під’єднано до енергомережі, триває набір потужності. Зауважень до роботи обладнання і систем безпеки немає.

25 серпня енергоблоки №5 та №6 Запорізької АЕС відключилися від мережі внаслідок обриву окупантами високовольтної лінії ПЛ-750 кВ "Дніпровська".

26 серпня о 14:04 до мережі під'єднали перший із зупинених вчора енергоблоків. Таким чином, Запорізька АЕС, незважаючи на численні провокації окупантів, продовжує працювати в енергосистемі України та забезпечувати потреби нашої країни в електроенергії.

Читайте також

"МАГАТЕ до 5 вересня планує відвідати Запорізьку АЕС" – Bloomberg

Нагадаємо, що з 4 березня 2022 року Запорізька АЕС станція перебуває під контролем російських загарбників. Російські війська періодично обстрілюють станцію. Під час одного з обстрілів бойовий елемент ракети впав за 400 метрів від енергоблоку АЕС.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що Україна закупила достатньо необхідних препаратів на випадок можливої аварії на ЗАЕС.

По материалам: Подробности