itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Коли Україна може розраховувати на членство в ЄС: у Кабміні дали відповідь

На вступ України до Європейського Союзу може піти сім років. Оскільки для цього необхідно імплементувати великий масив законодавства ЄС.

Про це заявила гендиректор Урядового офісу з координації євроінтеграції Наталія Форсюк. 

"Вважаю, що немає (шансів вступити в ЄС в 2023 році, – ред.). Це неможливо процедурно, нетому, що Україна не впорається. За аналізом, сім років – це дуже добре. Я думаю, що виходити треба з цього", – заявила вона.

Форсюк пояснила, що процедура вступу до ЄС буде тривалою, оскільки треба виконати рекомендації з виведення Єврокомісії. За її словами, за всіма умовами в України є прогрес – їх треба виконати, а не починати щось заново.

Форсюк додала, що після цього країни ЄС повинні підтримати відкриття переговорів з Україною, а Київ – почати імплементувати законодавство Євросоюзу, що є тривалою процедурою.

"Раніше цього часу – дуже малоймовірно через ту величезну кількість законодавства, яке нам треба не тільки прийняти, а й імплементувати в наше повсякденне життя. Тобто ми повинні повністю жити за законами Європи – економічно, політично, судово. Це не може статися за рік", – підкреслила вона.

По материалам: Подробности