itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Німеччина у жовтні передасть Україні надсучасні ППО IRIS-T - посол

У жовтні Україна отримає від Німеччини найновішу німецьку систему протиповітряної оборони IRIS-T, яка здатна захистити територію завбільшки з Київ. Про це повідомив посол України в ФРН Андрій Мельник в інтерв'ю НВ.   

За його даними, перші гроші із 1 млрд євро, закладеного в бюджет Міноборони Німеччини на допомогу Україні, будуть витрачені саме на ракетну систему IRIS-T. Канцлер Олаф Шольц 1 червня підтвердив, що є згода на це.

Система IRIS-T – єдине, за що я подякував і канцлеру, і уряду за останні місяці. Ми по ній працювали з перших днів війни. Ця система є найкрутішою в світі. Її можна порівняти із американським Patriot. Це німецький продукт.

Це буде закупівля у німецького виробника потрібної нам зброї, параметри якої ми визначили. Виробництво завершиться наприкінці літа. Потім – навчання. Поставка – в жовтні.

Довгий термін постачання посол пояснив тим, що ці системи для України ще виготовляють.

Дальність установки IRIS-T SLM – 40 км, висота дії – 20 км. За допомогою цих систем ППО можна відбивати атаки бойових літаків, вертольотів, крилатих ракет і безпілотників.

IRIS-T (Infra Red Imaging System Tail/Thrust Vector-Controlled) – інфрачервоні самонавідні ракети.

Згідно зі своїми характеристиками, ця система ППО здатна захищати територію розміром приблизно з Київ, а загалом впродовж трьох-чотирьох років Україна зможе поставити її навколо міст і найбільш важливих об'єктів.

Німеччина у жовтні передасть Україні надсучасні ППО IRIS-T - посол

IRIS-T SLM

Також посол Мельник повідомив, що 22 червня Німеччина планує доставити в Україну гаубиці Panzerhaubitze 2000.

Нагадаємо, що для Одещини та Миколаївщини зросла загроза ракетних ударів з Чорного моря, оскільки росія вивела два своїх кораблі і підводний човен, які є носіями крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

По материалам: Подробности