itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Україна запропонувала свій список росіян для санкцій

Україна представила свій список претендентів на індивідуальні санкції в росії. До переліку увійшли олігархи, бізнесмени, пропагандисти і навіть спортсмени. Про це повідомляє Офіс президента.

Відзначається, що міжнародна робоча група на чолі з Андрієм Єрмаком і Майклом Макфолом представила Дорожню карту індивідуальних санкцій.

Документ описує завдання і принципи санкцій, а також визначає категорії осіб, щодо яких вони повинні бути введені. Головна мета індивідуальних санкцій – посилити тиск на оточення володимира путіна та олігархічні еліти для припинення війни в Україні.

Для того, щоб санкції були ефективними, група Єрмака-Макфола розробила пріоритетність категорії підсанкційних осіб.

Лідерами у списку залишаються російські олігархи. Негайний пріоритет надається 100 найбагатшим людям зі списку Forbes.

Особливу увагу варто приділити олігархам, яким вдалося обійти санкції. Прикладом є Володимир Потанін, власник "Норильського нікелю", Андрій Бокарьов, співвласник "Трансмашхолдингу", Іскандер Махмудов, співвласник компаній "Трансойл" та "Трансмашхолдинг".

Також Україна пропонує ввести санкції проти:

  • вищих чиновників;
  • ключового менеджменту компаній, включаючи іноземців;
  • російських пропагандистів і спортсменів;
  • керівництва політичних партій, членів сімей та довірених осіб усіх цих людей.

Головними санкційними механізмами повинні стати: заморожування активів, заборона на в'їзд до країн коаліції, припинення повноважень у західних компаніях.

Згідно з попередніми підрахунками, під індивідуальні санкції можуть потрапити близько 350 тисяч осіб, які тим чи іншим чином підтримують війну росії проти України.

По материалам: Подробности