itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
У МЗС Франції зробили заяву про вступ України до ЄС

Заявка України на вступ до Євросоюзу не буде втілена в життя менш ніж за 15 чи 20 років. Про це заявив державний секретар Франції у європейських справах Клеман Бон в інтерв'ю Radio J. 

Ми маємо бути чесними. Якщо ви кажете, що Україна збирається вступити до ЄС через шість місяців або через рік чи два, то ви брешете. Ймовірно, це відбудеться через 15 або 20 років, це займе багато часу… 

Я не хочу пропонувати українцям жодних ілюзій чи брехні.

Очільник МЗС Франції повторив пропозицію президента Емманюеля Макрона створити вільнішу європейську політичну спільноту, яка могла б допомогти Києву швидше інтегруватися в блок. Бон пояснив, що пропозиція Макрона не є альтернативою вступу до ЄС, але не перешкоджає членству надалі.

Читайте також

У росії передумали щодо вступу України до ЄС

Президент України Володимир Зеленський 21 травня засудив такі компроміси та закликав до негайного початку процесу, що веде до повноправного членства України в ЄС.

Одразу після початку російського військового вторгнення Україна подала заявку на вступ до ЄС.

9 травня країна передала союзу другу, останню частину анкети-опитувальника, яку необхідно заповнити для набуття статусу кандидата на членство в ЄС. У цьому документі Україна оцінювала відповідність українського законодавства до європейського. 

Нагадаємо, що вже в червні 2022 року Україна може отримати статус країни-кандидата на вступ до Європейського союзу. Але рішення має прийматися одноголосно. Про це заявив глава представництва ЄС Матті Маасікас.

По материалам: Подробности