itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Німеччина й Італія дозволили компаніям відкривати рублеві рахунки для купівлі газу - Reuters

Влада Німеччини повідомила імпортерам російського газу, що вони можуть відкривати рубльові рахунки, якщо платежі через Газпромбанк проходять "не в російській валюті". Про це повідомили джерела Reuters.

Італійський уряд отримав аналогічне роз'яснення від Єврокомісії, як купувати російський газ без порушення санкцій, і повідомив про це компанії.

Reuters зазначає, що Брюссель дав дві інструкції, як купувати російський газ, не порушуючи санкцій, але правовий механізм залишається туманним.

Джерела агентства вважають, що Єврокомісія зробила це навмисне, щоб у компаній залишалася можливість купувати російське "блакитне паливо". Єврокомісія відмовилася від коментарів.

Росія вимагає зміни схеми оплати за газовими контрактами у відповідь на введення санкцій. Схема для "недружніх країн" передбачає, що євро переводять на рахунок у Газпромбанку та конвертуються у рублі.

Німеччина й Італія дозволили компаніям відкривати рублеві рахунки для купівлі газу - Reuters

Болгарія та Польща раніше відмовилися виконати цю вимогу, тому постачання газу припинено. Сьогодні, 21 травня, очікується аналогічне рішення щодо Фінляндії.

По материалам: Подробности