itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
США відмовляються постачати Україні системи залпового вогню - Politico

США не постачають Україні реактивні системи залпового вогню, здатні вражати цілі на дальній відстані, незважаючи на прохання Києва. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела.

Білий дім побоюється, що така зброя буде використана для завдання ударів по російській території, що може розширити і затягнути конфлікт.

Офіційний Київ кілька місяців просив про таку зброю. Зокрема, президент Володимир Зеленський згадав про необхідність отримання американських систем залпового вогню M142 HIMARS та М270 MLRS під час виступу перед лідерами "Великої сімки" на початку травня.

Співрозмовник видання у Білому домі заявив, що Україна та США продовжують обговорювати постачання зброї, але не всі види озброєнь можна надати швидко.

Читайте також

США заборонили передавати Україні розвіддані, які б допомогли вбити військове командування рф в Україні – WP

Впродовж останніх місяців США негласно надали Україні реактивні системи залпового вогню радянської епохи зі складів союзників, які мали таку зброю. Водночас Київ домагається отримання точніших і найпотужніших американських систем, щоб зупинити просування росії на Донбасі.

Нагадаємо, що на початку травня президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України, який дозволяє прискорити постачання військової техніки. Окремий законопроект про виділення додаткової допомоги Україні на $40 млрд був заблокований у Сенаті одним сенатором-республіканцем.

По материалам: Подробности