itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Окупанти розпочали масований наступ під Запоріжжям

Глава Запорізької ОВА Олександр Старух заявив, що російські військові почали масований наступ на території Запорізької області. Жителів прифронтових населених пунктів закликали евакуюватися.

"Ворожі війська суттєво активізувалися. У Пологівському районі загострилася ситуація, спостерігаються щоденні обстріли. Противник почав масований наступ, але наші захисники тримають оборону", – сказав Старух в ефірі телемарафону.

Він також розповів, що був розроблений план евакуації, в рамках якого евакуювали жінок і дітей з Гуляйполя, Оріхова, Комишувахи та інших населених пунктів.

При цьому деякі місцеві жителі все ж відмовилися їхати зі своїх будинків і тепер вони знаходяться в небезпеці. Старух закликав усіх евакуюватися.

"На жаль, не всі поставилися з розумінням, залишилися деякі літні люди, їх набагато важче евакуювати. Рекомендуємо, щоб жінки, діти і літні люди виїжджали з лінії зіткнення в обласний центр", – заявив глава Запорізької ОВА.

Старух додав, що вже прораховано, на розміщення якої кількості людей вистачить потужностей. Всього в запорізьких комунальних установах проживають 28 тисяч переміщених українців.

Поки місто витримує, але, за словами Старуха, краще, щоб жінки і діти перебували в більш спокійних регіонах.

По материалам: Подробности