itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Двадцять п’ята доба війни: яка ситуація в областях

Станом на ранок неділі, 20 березня, з'явилась інформація про ситуацію в різних областях країни. 

Київщина

Ніч пройшла відносно спокійно, попри постійні повітряні тривоги. Ворог відмовився від активних дій та активно окопується, зводить фортифікаційні спорудження, намагається налагодити логістику. Бої та обстріли в Макарові, Бучі, Гостомелі, Ворзелі.

Загарбник веде хаотичний обстріл соціальної інфраструктури та житлових масивів. Переміщення ворога зафіксовано в Вишгородському та в Броварському районах.

Чернігівщина

19 березня у Чернігові обстріляно багатоповерхівки, промислові райони. Вночі — повітряні тривоги в Чернігові та області. У місті немає світла, опалення, проблеми зі зв‘язком, більша частина без газу.

Сумщина

Артобстріли передмістя Сум тривають вже тиждень, не обійшлася без них і ця ніч. Також вночі була повітряна тривога.

Житомирщина

Стандартні нічні тривоги. Ракетний удар по одному з сіл Коростеньського району. Зруйновано промислову будівлю. Жертв немає.

Харківська область

Вночі у Харкові були кілька атак, є загоряння житлових будинків, працюють рятувальники. Увечері внаслідок останнього обстрілу в районі ХТЗ загинули 2 цивільних, зокрема 9-річна дитина.

Ударів з неба по Харкову суттєво поменшало. На сьогодні фіксують розвідувальні літальні апарати. 

ЗСУ по деяких напрямках перейшли до контратаки, на дальніх підходах до Харкова розбивають ворожі колони. 19 березня в Дергачівському районі мобільний підрозділ Нацгвардії знищив велику кількість живої сили та техніки окупантів.

Росіяни намагаються прорватися в напрямку на Ізюм, але ЗСУ ведуть бої.

Луганщина

Вночі були обстріли Лисичанська та Рубіжного.За добу у Сєвєродонецьку та Рубіжному пошкоджено або зруйновано близько 30 об’єктів.

Донеччина

Ніч неспокійна. Обстріли по всій лінії: Авдіївка, Мар'їнка, Торецьк. Мар'їнка — спроби прориву. Місто сильно пошкоджене вогнем. Важка ситуація в Маріуполі. У місті голод, йдуть вуличні бої. Люди намагаються самотужки виїхати з міста.

В окупованих селищах поблизу Маріуполя – Мангуш, Мелекіне – зібралося багато біженців.
По решті території області ситуація напружена, але здебільшого контрольована, крім Волновахи.

Миколаївщина

Були обстріли міста з градів, повітряна тривога. Продовжуються бої в області. Проходить евакуація з сіл, які відстояли, та доставлення гуманітарки. У частині населених пунктів відсутнє тепло та світло.

Херсонщина

Ніч неспокійна, по області було чутно звуки вибухів, обстрілів. Ця інформація уточнюється. Загалом ситуація на Херсонщині з кожним днем наближається до критичної. У більшості віддалених районів та тих громадах, де перебувають окупанти, майже гуманітарна катастрофа.

Щодня збільшується кількість місць, де росіяни роздають свою гумдопомогу. Все це робиться під фільмування відеокамер ворожих ЗМІ.

Кіровоградська, Дніпропетровська, Запорізька, Рівненська, Волинська, Закарпатська, Одеська, Полтавська, Львівська, Вінницька, Хмельницька, Тернопільська, Чернівецька області 

Ніч пройшла загалом спокійно, періодичні повітряні тривоги.

По материалам: Подробности