Станом на 16 січня 2022 року включно майже 100 тис. українців отримали бустерну дозу вакцини від COVID-19. 

Наявні результати наукових досліджень свідчать про те, що бустерна доза посилює захист вакцин проти COVID-19, який згасає з плином часу. Вона наближає їхню ефективність у запобіганні госпіталізації та ускладненням коронавірусної хвороби до 90%, зокрема й проти штаму “Омікрон”.

Саме тому Міністерство охорони здоров’я України на початку січня  рекомендувало всім повнолітнім громадянам, які отримали дві дози антиковідної вакцини, щепитися бустерною дозою через 6-9 місяців після другої. 

Загалом в Україні було здійснено понад 29,3 млн щеплень. Принаймні одну дозу вакцини отримали майже 15 млн людей, це більш ніж 48% дорослого населення. Повністю вакциновано двома дозами близько 46% дорослого населення – понад 14,2 млн українців.

Крім того, 9,3 тис. людей, в яких через проблеми з імунітетом міг не сформуватися необхідний захист після двох доз вакцини від COVID-19, отримали додаткову дозу.

Якщо вам є 18 років і ви вакцинувалися двома дозами понад 6 місяців тому, запишіться на бустерне щеплення в будь-який пункт чи центр вакцинації. Адреси та контакти – на vaccination.covid19.gov.ua/list або за тел. 0 800 60 20 19.

Источник: МОЗ