Заклади охорони здоров’я в сільській місцевості отримали змогу користуватись швидкісним інтернетом. Уже 1,6 тис. амбулаторій та 18 лікарень у 1 535 селах і селищах підключено до швидкісного інтернету. 

Проєкт став можливим завдяки активній роботі Міністерства цифрової трансформації України.

Найбільше амбулаторій підключено в Чернігівській (222 заклади), Житомирській (203 заклади) та Полтавській (128 закладів) областях.

У всіх закладах встановлені Wi-Fi мережі, завдяки яким медичні працівники можуть швидко та безперебійно вносити дані до електронної системи охорони здоров’я. 

Поліпшення якості інтернету полегшує доступ пацієнтів з сільської місцевості до цифрових проєктів, зокрема електронних рецептів.

“Це ще більше спрощує людям доступ до державної програми “Доступні ліки”. А це можливість отримати безкоштовно або з мінімальною доплатою життєво необхідні ліки від серцево-судинних хвороб, діабету, бронхіальної астми, розладів психіки та поведінки, епілепсії та нецукрового діабету, а також для профілактики інсультів та інфарктів”, — наголошує міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

У рамках цієї програми у 2021 році погашено вже понад 300 тисяч е-рецептів на препарати інсуліну. Понад 3 млн пацієнтів з усієї України отримали лікарські засоби.

З наступного року програма «Доступні ліки» розшириться препаратами для лікування хвороби Паркінсона та хронічного обструктивного захворювання легень.

Источник: МОЗ