У понеділок 15 листопада 2021 року за сприяння Міністерства охорони здоров’я та Верховної Ради України в Києві відкривається новий центр вакцинації проти COVID-19, розташований у готелі “Національний”, вул. Липська 5.

Щепитися тут зможуть усі охочі віком від 18 років, а також діти від 12 років за наявності в них усіх рутинних щеплень. Подивитися графік роботи центру, наявні вакцини та записатися на щеплення можна за посиланням.

Декларація з сімейним лікарем для щеплення не обов’язкова. Втім її наявність значно прискорює процес внесення даних про ваше щеплення до електронної системи охорони здоров'я. Якщо ви не маєте такої декларації, просто візьміть із собою на вакцинацію паспорт та індивідуальний податковий номер.

Проходити обстеження, міряти артеріальний тиск, здавати аналізи, зокрема ПЛР-тест чи тест на антитіла до SARS-CoV-2 перед щепленням не потрібно. 

Пам’ятайте, вакцинація запобігає важкому перебігу коронавірусної хвороби та рятує життя. За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань США, вакциновані люди у 5 разів рідше заражаються та мають більш ніж у 10 разів нижчий ризик госпіталізації з COVID-19 та смерті від цієї хвороби, ніж нещеплені.

Більше інформації про вакцинацію проти COVID-19 на vaccination.covid19.gov.ua та за телефоном 0 800 60 20 19.

Источник: МОЗ