Перший Заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда та в. о. Генерального директора директорату фармацевтичного забезпечення Іван Задворних взяли участь в урочистостях з нагоди 50-річчя створення Групи зі співробітництва у боротьбі проти зловживання наркотиками та їх незаконного обігу (Група Помпіду).

“14 липня був ухвалений закон про приєднання України до Часткової угоди про створення Групи Помпіду. Тобто з 1 січня 2022 року Україна стає повноцінним учасником групи, – розповідає Олександр Комаріда. – Тому ми раді долучитися та у складі групи працювати над зменшенням рівня споживання наркотичних речовин в Україні”.

Участь в урочистостях з нагоди 50-річчя створення Групи Помпіду підкреслює важливість співробітництва України з міжнародними партнерами та сприяє посиленню співпраці між Україною та Групою Помпіду у сфері боротьби проти зловживання наркотиками та їх незаконного обігу.

Зокрема, Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто привітав Україну як нового члена Групи Помпіду, адже для Угорщини є важливим спільна співпраця у напрямку виявлення на подолання незаконного обігу наркотиків між Україною та Угорщиною.

Источник: МОЗ