24 жовтня завершилось навчання представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування та державних інституцій України за програмою сертифікації у сфері державно-приватного партнерства (ДПП). Серед 28 осіб, які успішно склали підсумковий іспит, троє – співробітники Міністерства охорони здоров’я.

Навчання організовано і проведено у вересні та жовтні 2021 року за підтримки та сприяння Міжнародної фінансової корпорації (IFC), Міністерства економіки України спільно з Агенцією ДПП.

Розвиток державно-приватного партнерства в охороні здоров'я сприятиме реалізації нових форматів інвестування в систему, впровадженню сучасних інноваційних рішень. Представники Міжнародної фінансової корпорації (IFC) приділяють значну увагу посиленню інституційної спроможності МОЗ розвивати проєкти ДПП в охороні здоров'я, один із таких проєктів уже реалізується у Львові. Політика розвитку ДПП в охороні здоров'я відповідає наближенню України до європейських стандартів в охороні здоров'я та сприятиме позитивній динаміці євроінтеграції України.

Третій етап Certified PPP Professional (CP3P) APMG Execution стосувався формування практичних навичок зі структурування проєкт ДПП та конкурсної документації і контракту, проведення конкурсного відбору з визначення приватного партнера, а також управління контрактом під час будівництва, подальшої експлуатації та повернення об’єктів ДПП державному партнеру.

Источник: МОЗ