4 серпня 2021 року Україна отримала  54 тис. доз вакцини AstraZeneca як гуманітарну допомогу від уряду Литви. Країна планує згодом надати  Україні ще 77 тис. доз цієї вакцини.

"Захистити якомога більше українців від COVID-19 до кінця цього року – така ціль сьогодні стоїть перед нами. Наразі вже маємо понад 6 млн щеплень. Ми на цьому не зупиняємось і продовжуємо забезпечувати доступ до вакцинації всім охочим. Дякую уряду Литви за виділення вакцин та допомогу в поставці. А українців прошу не зволікати та якомога скоріше відвідати найближчий центр масової вакцинації чи пункт щеплення та захистити своє здоров’я", – зазначив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Вакцина AstraZeneca піде на щеплення другою дозою, а також у пункти щеплень.

Нагадаємо, що в Україні триває 5-й етап кампанії з вакцинації проти COVID-19, на якому щепитися можуть усі охочі українці віком від 18 років. Наразі щеплення проводиться чотирма вакцинами: Comirnaty від Pfizer-BioNTech, Moderna, CoronaVac від Sinovac Biotech та AstraZeneca (Covishield, SKBio). 

Станом на 5 серпня 2021 року Україна вже отримала майже 12 млн доз цих вакцин.

Де вакцинуватися проти COVID-19 та як записатися на щеплення, можна дізнатися на vaccination.covid19.gov.ua або за телефоном контакт-центру МОЗ: 0 800 60 20 19.

Источник: МОЗ