Наркоманія — це страшна хвороба, яка може вразити будь-яку людину.

Через доступність наркотиків їх починає вживати все більше і більше людей. Вони підсаджуються на гачок, звикають до них і вже не уявляють свого життя без чергової дози.

Практика показує, що самостійно позбутися залежності практично неможливо. Для цього необхідні розуміння і підтримка близьких, а також допомога професіоналів. Якщо ваші рідні почали вживати наркотики, то рекомендуємо вам звернутися в реабілітаційний центр «Моноліт». Дізнатися докладніше про цей заклад можна за посиланням https://narkotiknet.com/uk/.

Поради для близьких

Якщо у вашій родині з’явився наркоман, то не варто йому потурати. Дотримуйтесь наступних рекомендацій:

1. Не давайте йому грати на почутті провини. Батьки часто вважають, що це вони відповідальні за поведінку своєї дитини, але це вірно лише частково. Кожен сам робить свій вибір. Наркоман користується цією ситуацією та посилює це почуття.

2. Заспокойтеся та не нервуйте. Постійні скандали і тиск ніяк не змінять ситуацію. Хворий почне шукати забуття у наркотиках та зробить собі ще гірше.

3. Не піклуйтеся про наркомана. Нерідко батьки і близькі допомагають людині, яка потрапила в залежність від речовин: оплачують борги, захищають перед друзями і рідними. Залежний розуміє, що йому все сходить з рук, що за нього все вирішать та зроблять.

4. Намагайтеся проявляти любов, не потураючи слабкостям наркомана. Людині потрібно професійне лікування, ви не допоможете їй, просто замкнувши в кімнаті або обмеживши коло спілкування.

5. Зверніться в реабілітаційний центр «Моноліт». Тут працюють справжні професіонали, які допоможуть пацієнтові позбутися алкогольної або наркотичної залежності.

Дійте — чим швидше ви почнете лікування, тим швидше ваш близький повернеться до повноцінного життя.

Чому варто звернутися в «Моноліт»

Цей центр відмінно зарекомендував себе. Тут пройшли лікування десятки тисяч залежних, які змогли позбутися проблеми і повернутися до повноцінного життя. До переваг РЦ «Моноліт» відносяться:

1. Індивідуальний підхід до пацієнтів. Лікарі вивчають історію кожного, розробляють програму з урахуванням особливостей людини, корегують за необхідністю.

2. Кваліфікований медперсонал. Тут працюють досвідчені наркологи та психологи, які мають великий досвід з лікування пацієнтів.

3. Ефективні ексклюзивні програми, групова терапія і можливість спілкування з іншими залежними.

У реабілітаційному центрі регулярно проводяться різні заходи і виступають знаменитості, які підтримують людей і дарують їм надію на краще майбутнє. Крім лікування, тут проходить профілактика рецидивів, а також практика соціалізації в колективі, на роботі, з друзями і близькими. «Моноліт» – це ваш шанс на нормальне життя, тому не відкладайте лікування на потім — звертайтеся вже зараз.