Петро Конопля
Умови в обласній психіатричній лікарні №2 в Одесі, де лікуються також і військові, викликають серйозне занепокоєння. Про це розповів бойовий медик Петро Конопля, який зараз проходить лікування в цьому медичному закладі.

Як повідомляє Головпост з посиланням на Телеграм-канал «Лачен пише», Конопля висловив обурення жахливими умовами, особливо наголосивши на якості харчування.

Військовий зазначив, що навіть зі непоганих продуктів готують страви, які важко сприйняти як їжу. Особливо турбує те, що в цій лікарні знаходяться військові, для яких збалансоване харчування є важливою частиною лікувального процесу.

«Це не лікування, а справжнє катування, і ми мовчки це терпимо! Лікарі, військові, цивільні пацієнти — всі скаржаться на харчування, але змінити нічого не можуть. У їдальню ходять лише одиниці, і переважно це літні люди, які не мають іншої можливості харчуватися», — закликав Петро Конопля, який раніше працював актором.

Медик, який був поранений чотири рази зазначив, що в жодному іншому закладі, де він лікувався, не бачив таких жахливих умов. Зокрема, він звернув увагу на наявність грибка на стінах і висловив рішучість боротися за покращення умов у лікарні. Петро оголосив голодування, доки ситуація не покращиться.

Однак, після розголосу, у лікарні почалися зміни. Петро Конопля повідомив у своєму Телеграм-каналі, що вже через кілька годин після публікації до меню додали овочі та сардельку, замість звичних макаронів та компоту. Він очікує, що ситуація продовжить поліпшуватися.

Раніше ми повідомляли про те, коли в Україні відмінять графіки відключень світла.