Незабаром розпочнеться вирішальна стадія Євро-2024, що проходить у Німеччині. 16 найкращих команд Європи готові воювати за головний трофей континентальної першості, і суперкомп'ютер Opta Analyst вже зробив прогнози на чвертьфінал.

Про це повідомляє Головпост, з посиланням на Theanalyst.com.

Іспанія проти Грузії

Суперкомп’ютер вважає, що Іспанія беззаперечний фаворит у протистоянні з Грузією. «Фурія Роха» має 82% шансу на успіх, що робить їх однією з двох команд із найвищим шансом на перемогу на цій стадії.

Англія проти Словаччини

Аналогічно, Англія має ті ж 82% шансу на перемогу у матчі зі Словаччиною. Незважаючи на деякі труднощі у груповому етапі, англійці залишаються фаворитами на думку штучного інтелекту.

Франція проти Бельгії

Франція, володіючи 68% ймовірністю на вихід до чвертьфіналу, також явно домінує над Бельгією, шанси на успіх яких становлять 32%.

Румунія проти Нідерландів

Схожа ситуація і в парі Румунія — Нідерланди, де «помаранчеві» мають 68% шансів пройти далі, залишаючи румунам 32%.

Німеччина проти Данії

Хазяї турніру, Німеччина, на думку суперкомп’ютера, повинні пройти до чвертьфіналу з 70% ймовірністю, залишивши Данії 30% шансу.

Португалія проти Словенії

Португалія, яку очолює Кріштіан Роналд, має 76% шанс на перемогу в матчі зі Словенією, яка має лише 24% ймовірності пройти далі.

Австрія проти Туреччини

Найбільша інтрига очікується у матчі Австрія – Туреччина. Тут суперкомп’ютер дає австрійцям 60% шансів на успіх, а туркам — 40%.

Італія проти Швейцарії

Найбільш збалансованим матчем за прогнозами суперкомп’ютера стане зустріч Італії та Швейцарії. “Сквадра адзурра” має 53% шансу на вихід, а перемога швейцарців оцінюється у 47%.