У середу, 26 червня, на збірну України чекає один із найважливіших матчів на Євро-2024. У третьому турі групового етапу українська команда зустрінеться із Бельгією. Цей поєдинок має вирішальне значення для обох команд, оскільки після двох турів у Румунії, Словаччини, України та Бельгії по 3 набрані очки.

Про це повідомляє Головпост, з посиланням на сайт турніру.

Для українських уболівальників передбачено можливість безкоштовного перегляду прямого ефіру зі Штутгарту на регіональних телеканалах «Суспільного». Трансляція буде доступна у цифровому ефірі T2, кабельних мережах та IPTV (крім OTT). Ті, хто віддає перевагу платним сервісам, зможуть подивитися гру на медіасервісі MEGOGO, який транслюватиме матч на каналі «Футбол 1».

Матч квартету E проходитиме на стадіоні МХП-Арена. Стартовий свисток пролунає о 19:00 за київським часом. У цей же час у Франкфурті розпочнеться паралельний матч групи, де зустрінуться Словаччина та Румунія.

Орієнтовні склади

Україна: Трубін; Тимчик, Забарний, Сваток, Матвієнко, Миколенко; Ярмоленко, Шапаренко, Бражко, Мудрік; Яремчук

«Висять» на картці: Конопля, Яремчук

Бельгія: Кастеелс; Кастань, Фас, Вертонген, Теат; Тілеманс, Онана, де Брейне; Докю, Лукаку, Бакайоко

Дискваліфіковано: Люкбакіо

«Висять» на картці: Мангаля, Тілеманс

Становище групи E перед останнім туром залишається напруженим. Усі чотири команди мають по 3 очки, що робить кожну гру вирішальною. Для виходу в 1/8 фіналу Євро-2024 збірним необхідно зайняти одне з перших двох місць у групі, або потрапити до чотирьох кращих команд, які посіли треті місця у своїх групах.

Матч проти Бельгії стане випробуванням для збірної України. Перемога забезпечить українській команді вихід до наступного раунду турніру. Проте програш може суттєво ускладнити шанси на продовження боротьби в чемпіонаті. Важливо пам’ятати, що доля виходу із групи може залежати і від результатів паралельного матчу між Словаччиною та Румунією.