Як усі ми знаємо, шкідники та різноманітні захворювання рослин, діють по власному плану, й тому їх розвиток, аж ніяк не залежить від спеки, опадів чи морозу, що дає підстави говорити про їх циклічність.

А в результаті їх шкідливого впливу страждають, як польові, так і багаторічні насадження.

Та якщо в польовому виробництві усі процеси відбуваються в теплу пору року і препарати захисту менш залежні від температури, то в багаторічних насадженнях, захист потребує більшої уваги та координації дій.

Сади кісточкових та зерняткових культур постійно знаходяться під відкритим простором, через що, вплив природних факторів лише зростає. Багато хто переконаний, що зимою, сади не зазнають жодних проблем, адже низькі морозяні температури не дадуть жодних шансів для активізації збудникам хвороб та шкідників. Однак, все не так. Переважна кількість шкідливих мікроорганізмів, уже достатньо добре навчилася перезимовувати на ґрунтових поверхнях, в тріщинах дерев чи під відсталою корою. А незначні відлиги в лютому-березні подають сигнал для їх активізації.

Добриво ДоброДІЙ для обробки врожаю

Щоб уникнути такого розвитку подій, варто розробити чіткий план захисту саду, враховуючи особливості його вегетації та розвитку шкідливих об’єктів. Такий план повинен включати в себе проведення профілактичних та дезінфікуючих операцій. Зокрема, перед цвітінням дерев, варто провести обрізання хворих та пошкоджених гілок, листя, плодів та вивезти їх з території саду. Потім провести огляд стовбурів дерев на предмет пошкодження, розтріскування. Це дозволить виявити та оцінити стан саду та спланувати подальший обробіток спеціальними препаратами, а також, зменшити кількість шкідників та інфекційний запас збудників хвороб у вегетаційний період.

Захистити та закласти основу для отримання врожаю високої якості допоможе багатокомпонентне добриво ДоброДІЙ Комфорт Універсальний з властивостями системно-контактного фунгіциду широкої дії. Цікаво, що даний продукт, є одночасно і потужним захистом, і елементом живлення. А його ефективність проти фітопатогенів (90%), в жодному разі не є слабшою за дію відомих хімічних препаратів.

До списку переваг, якими наділене добриво ДоброДІЙ Комфорт Універсальний є те, що воно характеризується сильними антистресовими, росто- та імуностимулюючими властивостями. Є повністю безпечним та екологічним. Не викликає звикання. Норма застосування препарату становить – 0,4 л/га (в період перед розпусканням бруньок).

Так, використання такого препарату, як добриво Добродій Комфорт Універсальний в садах навесні, є не тільки інструментом зі знищення хвороб саду, а і основою урожаю в поточному та наступних роках, адже підвищується стійкість до стресових умов та паразитів.