Холодильники, кухонні плити та мікрохвильові печі кольору “нержавіюча сталь” поступово замінюють білі прилади. Кухонні тренди, здається, змінюються щохвилини. Ледь не кожного дня в мережі з’являється інформація про свіжі, яскраві та незвичайні тенденції.

Ще зовсім нещодавно вершиною естетики на кухні були геометричні мотиви, світлі відтінки, мінімалізм та повна відсутність будь-якого декору. Кілька років тому традиційним стилем інтер’єру для кухні вважався лофт з його лаконічністю, «недбалістю» та свободою від стереотипів.

Які тренди можна вважати актуальним для сьогодення? Сучасні дизайнери переконують, що сучасна «кухонна мода» – дуже гнучка та адаптивна, а отже знайти підходящу серед її тенденцій наразі може кожен бажаючий.

Як виглядає стильна кухня: топові тренди 2019 року

  1. «Металеві» кольори. Срібло, золото, сталь, бронза, мідь чи латунь – всі ці кольори сьогодні знаходяться на вершині популярності. При цьому металеві мотиви вітаються не лише в кухонному декорі. Трендовими вважаються меблі зі сталевою, золотою чи срібною фурнітурою, а також різноманітні кухонні девайси, виконані у металевій кольоровій гамі. Наприклад, замовити холодильник кольору нержавіюча сталь можна на сайті https://www.moyo.ua/.
  2. Дерево. Ще більше дерева. Виготовлені з дерева меблі, стилізовані під дерево електричні пристрої, а також різноманітні рамки, підставки, стелажі – ще один актуальний тренд. Комбінація історичного стилю зі стилем арт-нуво (модерн), класика або хай-тек – те, що потрібно для любителів оригінальних рішень. 
  3. Жахливо-милий декор. Фахівці з трендів запевняють, що для того, щоб зробити кухню максимально стильною та сучасною, достатньо запастися жахливо-милим декором. Що ховається під цією загадковою назвою? Декор, зовнішній вигляд якого поєднує ніжні, привабливі та милі деталі (наприклад, квіти, ляльки, вази) з химерними, характерними для жанру хоррор (привиди, кажани, старі дерева і т. ін.).
  4. Додаткові джерела освітлення. Світла кухня – це чудово і з точки зору моди, і з точки зору комфорту. Не дивно, що більшість дизайнерів інтер’єру рекомендує практикувати використання локального освітлення (підвісних ліхтарів, світильників та діодних стрічок).
  5. Ретро-стиль. Відкриті полиці, старовинні буфети, невеликі квітчасті шторки, плетені корзини та табурети з м’яким покриттям – це ніби квиток у минуле століття. І, як не дивно, сьогодні цим квитком з задоволенням готовий скористатися навіть найзавзятіший естет.

Насправді, на цьому список трендів тільки починається. Отже, відштовхуватися в процесі оформлення власної кухні варто саме від вищеперерахованих трендів, не забуваючи про власні смакові уподобання і покладаючись на уяву, ентузіазм і фантазію.