Незважаючи на таку похмуру назву, Чорна п’ятниця – це справжнє свято покупця не тільки для невиліковних шопоголіків, а й для тих, хто купує лише необхідні речі. В цей день можна зробити безліч корисних покупок, зекономивши при цьому силу грошей. От тільки, щоб не кидатися з розгубленим обличчям із крамниці у крамницю, вирішуючи, що б купити, треба скласти такий собі wish-лист. Для тих, хто забув, загалом, wish-лист – це список різного роду (глобальних і не дуже) бажань людини. Отже, що слід зробити, щоб знижки на Black Friday 2020 не оминули вас і ви отримали радість від вдалих покупок?

Як підготуватись

Вдала стратегія та планування – запорука успіху будь-якої справи, і набіг на магазини в Чорну п’ятницю не є винятком.

Складіть бюджет (зараз)

Перший крок – це прийняття рішення, скільки ви можете дозволити собі витратити у цей святковий сезон. Складіть список предметів, які ви обов’язково повинні мати, включаючи, в першу чергу ті, які вам необхідні та про які давно мріяли. І обов’язково залиште місце для непередбачених ситуацій, таких як покупки в останню хвилину – наприклад, побачили кавоварку, яка чудово доповнить стиль вашої кухні. Склавши цей список, вичисліть абсолютно максимальну суму, яку ви можете витратити – і будьте готові дотримуватися її.

Перевірте ціни до Чорної п’ятниці

Цей крок може здатися марним – врешті-решт, якщо Чорна п’ятниця надає вигідні пропозиції, чому зараз потрібно дивитись на ціни? Але правда полягає в тому, що, перевіривши ціни на товари у вашому списку, ви отримаєте більше впевненості у пропозиціях, які бачите під час розпродажу. Тобто, знаючи, що ціна на кухонний комбайн «Мрія холостяка» становить 500 грн, ви будете впевнені, що цінник на ньому у Чорну п’ятницю з цифрою 200 грн – це не тільки заманливо, а й таки вигідно.

Проштудіюйте рекламу

Уважно вивчить рекламні оголошення на тему Чорної п’ятниці від ваших улюблених магазинів, але не ігноруйте й ті з місць, де ви, як правило не робите покупки. Цілком можливо, що там ви знайдете який-небудь давно намічений пристрій трохи дешевше. Зверніть увагу на будь-які обмеження, включаючи пропозиції, які діють лише до певного часу або в певний день.

Що придбати

Безумовно, у кожної людини свої міркування, з приводу того, що йому потрібно для повного щастя. Але, вірогідно, цей список допоможе вам зорієнтуватися, що саме можна запланувати для покупок у Чорну п’ятницю:

  • електроніка – смартфони, ноутбуки, планшети, комп’ютери;
  • фототехніка – цифрові фотоапарати, оптика та аксесуари;
  • гаджети – смарт-годинники, фітнес-трекери, навушники;
  • побутова техніка – пилососи, пральні машини, блендери тощо;
  • товари для геймерів – ігрові консолі, маніпулятори та відеоігри;
  • електроінструмент – дрилі, болгарки та інше;
  • одяг, косметика, парфуми та модні аксесуари;
  • кухонне начиння, столовий посуд та прибори;
  • дитячі іграшкові автомобілі.

Багато чого з цього можна буде купити зі знижкою 40-50 і навіть 70%, а при правильному плануванні й без особливих складнощів, як то гігантські черги або надмірне спілкування із знервованими співвітчизниками.

До речі, щоб ретельно спланована вами операція «Чорна п’ятниця» не пішла шкереберть, утримайтесь від імпульсивних покупок, на кшталт незапланованої речі, яка випадково впала вам в око, але особливої потреби ви в ній не маєте.