itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Україна може вступити до ЄС та НАТО ще до закінчення війни

Майбутнє України у Європейському Союзі та НАТО має бути визначене її опором, а не тільки остаточною деокупацією територій.

Таку позицію висловив американський історик і професор Єльського університету Тімоті Снайдер під час інтерв’ю для видання The Telegraph.

За його словами, важливо, щоб громадяни розуміли, що Україна може приєднатися до Європейського Союзу та НАТО ще до того, як повністю відновить контроль над кожним квадратним кілометром своєї території.

Снайдер пояснив, що можна використати аналогічний сценарій, який застосовувався до Федеративної Республіки Німеччина до її об'єднання в 1990 році. ФРН вже на етапі об'єднання входила до Європейського Союзу та НАТО, хоча її юридично не охоплювала частина конституційної території (тобто колишня Німецька Демократична Республіка).

Дуже важливо визнати, що просто фізично окупувавши частину української території, Росія не може зупинити ці процеси. Україна своїми діями цілком заслужила на право бути в Європейському Союзі, – наголосив професор.

Нагадаємо, Європейський Союз та Україна вже перейшли до етапу "стратегічного партнерства" завдяки укладеній угоді про асоціацію між сторонами.

Зараз на порядку денному – обговорення можливості членства України в ЄС. Про це заявив президент Європейської ради Шарль Мішель.

По материалам: Подробности