itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
В Україні піднімуть зарплати вчителям: що відомо

У 2024 році планується підвищення зарплат для працівників освіти.

За інформацією Кабінету Міністрів, очікується зростання окладів педагогів на 21%, при цьому середньомісячна зарплата вчителя вищої категорії підніметься до 17,4 тисяч гривень.

Про це повідомляє Osvita.

Це підвищення зарплат входить в соціальні витрати державного бюджету на 2024 рік.

За словами Шмигаля, на наступний рік на освіту буде спрямовано 179 мільярдів гривень, що становить 15% більше, ніж у 2023 році.

Закладаємо у бюджеті зростання зарплат вчителів. Загалом виплати педагогам наступного року зростуть на 21%. Середньомісячна розрахункова заробітна плата вчителя вищої категорії збільшується з 14,4 тисячі гривень до 17,4 тисячі гривень, – сказав прем'єр-міністр.

Також буде продовжено інші освітні програми. Зокрема, на облаштування укриттів спрямують 2,5 млрд гривень, на реформу НУШ – 1,5 млрд гривень, на модернізацію шкільних їдалень – 1,5 млрд гривень, на нові шкільні автобуси – 1 млрд гривень.

Також передбачено збільшення фінансування науки на 15%. Основний акцент буде зроблено на дослідження, пов'язані з оборонно-промисловим комплексом.

Нагадаємо, Національний банк України планує внести зміни в дизайн монет номіналом 1 і 2 гривні, щоб зробити їх менш схожими.

По материалам: Подробности