itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
США відправлять Ізраїлю дві батареї системи ППО "Залізний купол"

Міністерство оборони США планує відправити Ізраїлю дві батареї системи протиракетної оборони "Залізний купол". Про це повідомив порталу Defense News представник Пентагону. Терміни поставки він не назвав.

Як ми вже говорили, США нададуть Ізраїлю додаткову допомогу щодо "Залізного куполу". У зв'язку з цим Міноборони нині займається плануванням поставок американських батарей "Залізний купол" Ізраїлю.

Кілька днів тому глава Пентагону Ллойд Остін наказав розгорнути протиракетний комплекс THAAD та додаткові батальйони зенітного ракетного комплексу Patriot на Близькому Сході для захисту Ізраїлю та американських військ у регіоні. 

Армія США придбала дві батареї системи "Залізний купол", вироблені ізраїльською оборонною компанією Rafael Advanced Defense Systems, кілька років тому на запит Конгресу.

"Залізний купол" (Iron Beam) мав "заповнити прогалину" в системі захисту від крилатих ракет на час, поки армія розробляє "довгострокові заходи протидії різним повітряним і ракетним загрозам". Але зрештою американська армія майже не використовувала куплені батареї.

Система протиповітряної та протиракетної оборони "Залізний купол", створена ізраїльською оборонною компанією Rafael у партнерстві з американською Raytheon, зарекомендувала себе як один із найефективніших засобів знищення ракет малої дальності. 

США відправлять Ізраїлю дві батареї системи ППО "Залізний купол"

Пускова установка "Залізного куполу"

У жовтні 2022 року портал Axios повідомляв, що українська влада направила Ізраїлю офіційний запит на придбання систем ППО та ПРО, у тому числі новітніх лазерних систем Iron Beam, зенітно-ракетних систем Barak-8, зенітно-ракетних комплексів Patriot, систем протиракетної оборони "Залізний купол", а також систем David's Sling та Arrow.

Раніше США заявляли, що готові передати Україні одну систему ППО "Залізний купол".

По материалам: Подробности