itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
<img class="aligncenter" title="Захоплення Авдіївки до Нового року – головна мета росіян: експерт прокоментував ситуацію на напрямку ” src=”/wp-content/uploads/2023/10/6089eb8b3284a3f74fadf008a54bfaf3.jpg” alt=”Захоплення Авдіївки до Нового року – головна мета росіян: експерт прокоментував ситуацію на напрямку” width=”100%” />

Оточення та захоплення Авдіївки до Нового року – головна мета росіян. Про це заявив воєнно-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Росіяни не дивляться на те, які їхні втрати з 10 жовтня. У військового командування рф є серйозний намір захопити це місто. В цьому немає для них ні стратегічної, ні тактичної важливості. Тут тільки політичний та пропагандистський аспект. Росіянам потрібно продемонструвати, що вони щось можуть, як і минулого року". 

Також Коваленко пояснив, чого українське військо потребує саме зараз. 

"Українська армія потребує всього. І тут порівнювати Авдіївку з Бахмутом не дуже коректно. У другому була добре розвинена логістика. На момент, коли росіяни майже повністю зайшли в саме місто, коли воно на 80% вже було окуповане, з півночі та півдня вони зжимали нібито як "оточення", у нас все одно залишалися працюючими дві логістичні артерії. В Авдіївці, на жаль, такого не буде", – підкреслив експерт.

Крім того, він наголосив, що спроби рф захопити Авдіївку загрожують їй тяжкими наслідками.

"Там дійсно дуже потужний укріпрайон, але будь-який укріпрайон, будь-яку оборону, якщо постійно тиснути та витрачати багато ресурсу – можна прорвати. Питання в іншому: чи наважиться російське командування витратити саме стільки ресурсу на оточення Авдіївки. Бо якщо говорити саме про такий варіант, то це послаблення одразу декількох плацдармів", – пояснив експерт.

Нагадаємо, вчора пізно ввечері, близько 23:15 росіяни з РСЗВ обстріляли селище Липці Харківського району. Обійшлося без постраждалих. 

На лінії фронту тривають важкі бої. За добу наші військові відбили 20 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки на Куп'янському напрямку. Ворог не має просування та зазнає постійних втрат. 

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. 

По материалам: Подробности