itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
США виділяють Україні $250 млн на підтримку сільського господарства

США виділяють $250 млн на підтримку сільськогосподарського сектору України на тлі виходи росії з зернової угоди. Про це повідомило Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Відповідне рішення ухвалили у рамках Ініціативи стійкості сільського господарства – Україна (AGRI-Україна). Таким чином, загальний обсяг інвестицій уряду США в програму сягнув $350 млн.

Виділенням додаткових $250 млн USAID сприяє розширенню критично важливої сільськогосподарської інфраструктури, зокрема іригації, елеваторів, перевалочних потужностей, а також портової та прикордонної інфраструктури.

 

USAID також розширить свою підтримку, щоб надати малим та середнім сільськогосподарським підприємствам доступ до фінансування та сільськогосподарських ресурсів, які їм необхідні для виконання їх планів посіву та збирання врожаю на 2023 рік.

На сільське господарство України припадає 20% ВВП України, 40% експорту України та 17% робочої сили України, зазначає USAID.

Зернова угода – угода між Україною, росією, Туреччиною та ООН про вивезення зерна з чорноморських портів України (Чорноморськ, Південний та Одеський порт), підписана 22 липня 2022 року.

Вона неодноразово продовжувалась, однак 17 липня росія не продовжила угоду щодо безпечного вивезення українського зерна через гуманітарні коридори у Чорному морі. 

По материалам: Подробности