<img class="aligncenter" title="ЄС підготує понад 11 тисяч українських військових до кінця березня – Боррель ” src=”/wp-content/uploads/2023/03/1c9c34d9169fc1386cbd61887f58ae09.jpg” alt=”ЄС підготує понад 11 тисяч українських військових до кінця березня – Боррель” width=”100%” />

Військова місія Євросоюзу підготує понад 11 тисяч українських військовослужбовців до кінця березня.

Про це повідомляє Жозеп Боррель.

Ще 30 тисяч військових Збройних сил України планують підготувати в рамках місії Європейського союзу до кінця року.

"Наша місія підготує понад 11 тисяч осіб до кінця березня", – сказав Боррель.

За його словами, місія Європейського союзу підготує екіпажі для танків, які будуть поставлені в Україну від країн-членів НАТО. Також він запропонував план із трьох пунктів щодо постачання снарядів Україні на 2 млрд євро.

"Мова йде про постачання з існуючих запасів, для чого я пропоную виділити з Європейського фонду світу 1 млрд євро, другий крок – спільні закупівлі боєприпасів калібру 155 мм, на що має бути виділено ще 1 млрд євро, і переведення нашої промисловості до режиму військового стану", – сказав Боррель.

Він сподівається, що його ініціативу буде затверджено на плановій спільній зустрічі міністрів оборони та закордонних справ ЄС 20 березня у Брюсселі. Також він додав, що ЄС вважає за краще, щоб озброєння проводилися в Європі, але для термінових поставок Україні закуповувати снаряди можна будь-де.

По материалам: Подробности