Криворізький Південний гірничо-збагачувальний комбінат відновлює роботу

Криворізький Південний гірничо-збагачувальний комбінат (ПГЗК) з 7 листопада відновлює виробництво після простою з 1 липня. Про це повідомляє пресслужба комбінату.

Оперативний бізнес-план на поточний місяць складатиме 173 тис. тонн залізорудного концентрату. Товарну продукцію направлять до металургійних підприємств "Каметсталь" та "Запоріжсталь".

Запланований об’єм виробництва розподілений між двома рудозбагачувальними фабриками комбінату. Обидва структурних підрозділу працюватиме у цілодобовому режимі. Загалом почнуть працювати 4 технологічні секції.

Виробничий процес також розпочинається в кар’єрі Південного ГЗК. Гірники видобудуть та направлять на переробку 398 тис. тонн залізної руди. Транспортування сировини виконуватимуть залізничним транспортом.

Зі зниженим навантаженням виробництво починаєтеся також в управлінні залізничного транспорту, дробильно-транспортному комплексі, цеху шламових систем. Персонал підрозділів виходить з простою частково, в залежності від необхідності. Також працюватимуть допоміжні цехи підприємства.

План виробництва листопада 2022 року складає 13,4 % у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Причиною зменшення об’ємів є ряд об’єктивних факторів. У першу чергу – унеможливлення відвантаження товарної продукції морем з портів Одеси. На скорочення виробництва також впливає дефіцит електроенергії, що виник з початку жовтня.

Нагадаємо, що Південний гірничо-збагачувальний комбінат з 1 липня 2022 року вийшов у вимушений простий. Зупинення виробництва викликане військовою агресією російської федерації в Україні. Зокрема, через блокування морських портів Одеси ПІВДГЗК втратив можливість відправляти товарну продукцію споживачам з Азії та Північної Африки.

Південний гірничо-збагачувальний комбінат – перше підприємство Кривбасу та Східної Європи з видобутку відкритим способом та збагаченню бідних залізних руд. АТ "ПІВДГЗК" сьогодні є одним з основних виробників залізорудного концентрату в Україні. У 2021 році комбінат виробив 13 581,8 тис. тонн залізорудного концентрату.

Нагадаємо, з 1 листопада в Україні зупинилося три заводи: Нікопольський завод феросплавів, Марганецький та Покровський гірничо-збагачувальні комбінати.

По материалам: Подробности