Де в Україні отримують найвищі пенсії: названо три регіони

Найвищі середні пенсії отримують мешканці Києва, Донецької та Луганської областей. Відповідну інформацію оприлюднила прес-служба Пенсійного фонду України.

За даними відомства, мешканці Києва, станом на 1 жовтня, отримали найбільші середнії пенсії. Розмір пенсійної виплати становив 6231 гривень.

На другому та третьому місці, як розповідають у ПФУ, розташувалися Донецька та Луганська області – мешканці отримали 5749 гривень та 5309 грн відповідно.

Четверту та п’яту сходинку у рейтингу займають Дніпропетровська та Запорізька області. Пенсіонери з вказаних регіонів отримали 5074 та 4725 гривень відповідно. Найгірші показники, станом на 1 жовтня, зафіксовані в Тернопільській області, де середній розмір пенсій становить 3490 гривен.

У Пенсійному фонді також зазначають, що на сьогоднішній день середня пенсійна виплата складає 4539 гривен. Розмір середньої пенсії зріс, якщо порівнювати з вереснем, оскільки у жовтні було проведено перерахунок.

Понад 10 тисяч гривень щомісяця від держави, за даними ПФУ, отримують лише 6,9% пенсіонерів. А виплату у розмірі від 2 до 3 тисяч гривень нараховують 38,5% громадян.

По материалам: Подробности