Байден звинуватив путіна у порушенні основних принципів статуту ООН

Президент США Джо Байден заявив, що дії росії є грубим порушенням статуту ООН. Так глава Білого дому прокоментував під час промови на Генасамблеї ООН оголошену в рф мобілізацію. Його слова наводить CNN.

Президент путін виступив із відкритими ядерними погрозами на адресу Європи та безрозсудною зневагою до зобов'язань режиму нерозповсюдження.

Тепер росія закликає більше солдатів вступити в бій, і кремль організує фіктивний референдум, щоб спробувати анексувати частини України – надзвичайно суттєве порушення статуту ООН.

Читайте також

росія не зможе перемогти в ядерній війні – Столтенберг

Президент США назвав дії росії в Україні "безсоромним порушенням основних принципів статуту ООН". І запевнив, що країни Заходу продовжать демонструвати солідарність з Україною та протистояти вторгненню росії.

США також виступають за збільшення кількості як постійних, так і непостійних членів Ради безпеки ООН.

Happening Now: President Biden delivers remarks before the 77th Session of the United Nations General Assembly. https://t.co/aQ6CjoluNO

— The White House (@WhiteHouse) September 21, 2022

Нагадаємо, вранці 21 вересня путін оголосив про часткову мобілізацію в росії та заявив, що підтримує псевдореферендуми на окупованих територіях. І пригрозив застосовувати ядерну зброю у разі загроз територіальній цілісності рф.

По материалам: Подробности