itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Прибавка до пенсії понад 600 гривень: кому чекати підвищення

У деяких українців ще поточного року пенсія стане вищою на 660 гривень. Їм збільшать щомісячні виплати у грудні. Крім того, ще раніше, у жовтні, також зросте пенсія для великої категорії пенсіонерів. Про це нагадали українцям у ПФУ.

До кінця 2022 року будуть ще два етапи підвищення пенсій, які були заплановані ще до війни.

  • У жовтні підвищать пенсії людям похилого віку, яким вже є 70 повних років. Із жовтня їм почнуть доплачувати вікову щомісячну надбавку до пенсії у розмірі 300 гривень. При цьому пенсіонерам віком 70+ років підтягнуть мінімальну пенсію до 3000 гривень. Вони отримуватимуть не менше за цю суму незалежно від того, яку зарплату мали свого часу на роботі. Щоправда, у них має бути достатньо років страхового стажу.
  • Ще один етап підвищення пенсій чекає на українців у грудні. Тоді деякі громадяни отримають надбавку до пенсії у розмірі 660 гривень. Таке збільшення стосується українців, які одержують максимальну пенсію. Наразі вона становить 20 270 гривень, а з грудня стане 20 930, тобто одразу на 660 гривень більше. Такий приріст пенсії відбудеться через підвищення прожиткового мінімуму, запланованого на грудень. А максимальна пенсія дорівнює 10 прожитковим мінімумам для людей непрацездатного віку. А він якраз із грудня становитиме 2093 гривні.

Щоправда, таку пенсію одержує не дуже багато українців. Для того, щоб її отримувати, потрібно мати необхідний стаж роботи, а також зарплату, яка приблизно в 7 разів перевищує середню по країні.

Виросте в грудні і мінімальна пенсія, яка дорівнює 1 прожитковому мінімуму. Тобто вона стане 2093 гривні – на 66 гривень вище за ту, що є зараз.

По материалам: Подробности