itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Школи можуть повернутися до очного навчання: названо умови

Міносвіти рекомендує з вересня повернути дітей за парти, там де це можливо, але залишає це рішення на розсуд ОВА, місцевої влади та педрад. 

Школи

Міністерство освіти дозволяє закладам використовувати, як дистанційний, так і змішаний формат.

  • Основна вимога – це наявність захисного укриття усередині будівлі або на відстані 100 метрів, куди необхідно провести школярів та студентів, коли пролунає сигнал тривоги.
  • Питання, чи варто у їхньому регіоні пускати учнів до класів – вирішують військові адміністрації. Тобто, якщо йдеться про зону бойових дій чи населені пункти, які перебувають у тимчасовій окупації – там очного навчання не буде, допускається дистанційний формат.
  • Формат навчання може змінюватись протягом року.
  • У школах та вишах мають бути підготовлені до вересня відповідні укриття. Так, у тих населених пунктах, де військова обстановка дозволяє організувати очне навчання, створюються спеціальні комісії із представниками ДСНС та Нацполіції, які проводять перевірку укриттів під час навчальних закладів на відповідність усім вимогам безпеки. Втім, якщо укриття при навчальному закладі невелике, тоді освітній процес варто розділити позмінно – у різний час дня, тижня, місяця чи семестр.
  • МОН рекомендує перевірити систему оповіщення, щоб її було чути у навчальному закладі, обстежити прилеглу до них територію на вибухонебезпечні предмети та визначити шляхи евакуації з будівлі. Після сирени заняття можуть продовжуватися в укритті.

Якщо школу було зруйновано через обстріли або бойові дії, тоді для учнів та педагогів підготують місця у найближчому закладі.

По материалам: Подробности