itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Україна запропонувала маршрути для експорту зерна через Польщу та Румунію - МЗС

Україна розробила два маршрути через Польщу та Румунію для експорту зерна та запобігання світовій продовольчій кризі. Про це заявив на саміті безпеки у Сінгапурі заступник міністра закордонних справ України Дмитро Сенік, передає Reuters.

За словами Сеніка, Україна веде переговори з країнами Балтії щодо створення третього коридору для експорту. 

Ці маршрути не є ідеальними, тому що вони створюють певні вузькі місця, але тим часом ми робимо все можливе, щоб розвивати ці маршрути.

Дипломат не уточнив, скільки зерна вже перевозиться цими маршрутами.

Читайте також

Німеччина допоможе Україні в експорті зерна

Залізнична колія в Україні ширша за європейську, тому на кордоні зерно доводиться перевантажувати, але там не так багато складських приміщень. Транспортування зерна через Румунію – складний і дорогий процес: спочатку зерно довозять залізницею до портів на Дунаї, а потім – на баржах до порту Констанца.

Україна – четвертий за обсягом експортер зерна у світі. Офіційний Київ заявляє, що на території України зберігається майже 30 млн тонн зерна, яке через блокування росіянами Чорного моря намагаються експортувати автомобільним, річковим і залізничним транспортом.

Нагадаємо, що президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган наступного тижня планує обговорити вивезення українського зерна з президентом Зеленським і путіним.

По материалам: Подробности