itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
ЗСУ почали застосовувати на фронті французькі 155-мм гаубиці Caesar (відео)

Французькі колісні гаубиці Caesar калібром 155 мм надійшли на озброєння ЗСУ України і вже нищать окупантів на фронті. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Гаубиці "Caesar" вже на передовій. 

"Caesar" – це самохідна артилерійська установка нового покоління. Вона дає можливість уражати противника на віддаленні 20 км і більше від лінії фронту з високою точністю. На цій відстані знаходиться артилерія, резерви, пункти управління противника. Їх знищення знижує наступальний потенціал ворога.

Французький "Цезар" – на колісному шасі, що робить їх мобільними та маневреними. Установка обладнана автоматизованою системою самоприв’язки і самонаведення на ціль.

Має достатньо високу швидкострільність – 5 пострілів за хвилину, та високу кучність стрільби. Може використовувати декілька типів боєприпасів калібру 155 мм, які застосовуються у країнах НАТО. 

"Caesar" забезпечує живучість екіпажу і комфортні умови роботи. Дає можливість діяти за принципом: вогонь – маневр – вогонь. Наші артилеристи швидко опанували нові САУ, фактично за 2-3 години. 

Рішення про постачання 12 таких гаубиць Франція ухвалила наприкінці квітня 2022 року, 40 українських вояків уже пройшли навчання з використання "Цезаря" у Франції.

Caesar виробляється французькою компанією Nexter на базі вантажівки з колісною формулою 6х6 виробництва французької компанії Arquus концерну Renault.

Нагадаємо, що майже сотня американських гаубиць M-777 вже нищить окупантів.

По материалам: Подробности