itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
У Зеленського назвали умову для переговорів

Для відновлення мирних переговорів російські війська мають вийти з території України. До цього моменту про перемир'я не може йти мови, оскільки противник буде готуватися до подальшої агресії. Про це повідомляє Reuters.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що позиція України стає все більш безкомпромісною, а поступки росії матимуть ще більш катастрофічні наслідки.

Війна не зупиниться після поступок. Вона просто буде поставлена на паузу на деякий час. Через деякий час з новою силою росіяни наростять своє озброєння, живу силу і відпрацюють свої помилки, трохи модернізуються, звільнять багатьох генералів… І почнуть новий наступ, ще більш кривавий і масштабний.

На його думку, заклики Заходу до термінового припинення вогню є "дуже дивними", оскільки окупанти залишаться на півдні і сході країни.

російські сили мають залишити країну, і після цього стане можливим відновлення мирного процесу.

Він також додав, що припинення вогню зіграє на руку противнику.

Вони хочуть зафіксувати якісь військові успіхи. Але за допомогою наших західних партнерів військових успіхів точно не буде… Було б добре, якби еліти Європи і США до кінця зрозуміли: росію не можна залишати на півдорозі, тому що вони (розвинуть) "реваншистські" настрої і будуть ще більш жорстокими… Вони повинні бути переможені, піддані болючому ураженню, настільки болючому, наскільки це можливо.

По материалам: Подробности