itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Зеленський пропонує створити спецфонд конфіскованих російських активів (відео)

Президент України Володимир Зеленський запропонував державам-партнерам укласти багатосторонній договір про арешт і конфіскацію російських активів за кордоном на користь Києва. На його думку, потрібно створити спеціальний фонд для допомоги постраждалим внаслідок російського вторгнення.

Ми пропонуємо державам-партнерам підписати багатосторонній договір і створити механізм, завдяки якому кожен і кожна, хто постраждав від дій російської армії, зможе отримати компенсацію своїх втрат.

На основі такого договору російські кошти та майно, які перебувають у юрисдикціях держав-партнерів, мають бути заарештовані або заморожені, а потім конфісковані й спрямовані у спеціально створений фонд, з якого усі, хто постраждав від російської агресії, зможуть отримати відповідну компенсацію.

Глава держави пропонує, щоб російські кошти та майно, які перебувають у юрисдикціях держав-партнерів, мають бути заарештовані або заморожені, потім конфісковані та направлені до спеціально створеного фонду для виплат потерпілим від війни.

Все, що зробила російська армія з 24 лютого, вимагає справедливої ​​відповіді. По-перше, це звільнення – ми повинні битися, доки не очистимо нашу землю від окупантів.

По-друге, це притягнення до відповідальності всіх військових злочинців.

По-третє, ми працюємо над тим, щоб Росія так чи інакше компенсувала все, що вона знищила в Україні.

Нагадаємо, що Україна заарештувала активи росії та білорусі на 30 млрд грн.

По материалам: Подробности