itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Як отримати пенсію у зоні бойових дій та окупованих територіях

Пенсіонери, які отримували гроші через "Укрпошту" та залишилися в зоні бойових дій або на окупованих територіях, зможуть отримати гроші в "Ощадбанку". Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Це стосується регіонів, де "Укрпошта" не має технічної можливості доставляти пенсію.

Пенсія буде зарахована на рахунки після подання "Укрпоштою" за погодженням з військово-цивільними адміністраціями до Пенсійного фонду інформації про відсутність технічної можливості здійснювати виплату і доставку пенсій на певних територіях.

Як зазначили в прес-службі, кошти з рахунку пенсіонер зможе невідкладно одержати у будь-якому відділенні "Ощадбанку" на безпечній території на підставі паспорту та довідки з номером податкового коду, підписавши договір банківського рахунку.

Якщо людина не звернулась до "Ощадбанку" за коштами, то вся сума пенсії зберігається, і одразу після відновлення можливості "Укрпошта" доставить людині за місцем проживання неодержану суму пенсії і пенсію за поточний період, повідомили в міністерстві.

Якщо пенсіонер переселився на безпечну територію, то за його зверненням до Пенсійного фонду пенсія може виплачуватися "Укрпоштою" за новим місцем перебування, через "Ощадбанк" або інший обраний уповноважений банк.

Для пенсіонерів, які отримують виплати на банківські картки, нічого не змінюється і їм пенсія зараховується на картки.

По материалам: Подробности