itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
"Я їх знищу": путін відкинув умови перемир'я, які Зеленський передав через Абрамовича

Російський олігарх Роман Абрамович, який є посередником у перемовинах між Україною та росією, передавав володимиру путіну записку, написану власноруч Володимиром Зеленським. Про це повідомляє The Times.

23 березня приватний літак олігарха Hawker 800XP вилетів із міжнародного аеропорту імені Ататюрка в Стамбулі до Сочі. Біля міста Мінеральні Води літак вимкнув свій трекер для радарів. Уже ввечері того ж дня літак знову з'явився на радарах в московському аеропорті "Внуково", звідки вилетів назад до Стамбула.

За даними журналістів The Times, у Москві Абрамович зустрівся з путіним у Кремлі та передав йому записку від Зеленського. У ній президент України виклав можливі компроміси, на який готовий піти Київ задля припинення війни. Путін нібито розгнівано відповів Абрамовичу:

Передай йому, що я їх знищу (Tell him I will trash them – в оригіналі The Times).

У Стамбулі ввечері Абрамович нібито зустрівся з народним депутатом Рустемом Умєровим, якого Київ уповноважив брати участь у переговорах, і передав відповідь російського президента.

Попри невдоволення путіна, джерела журналістів The Times повідомляють, що сторони повільно наближаються до досягнення певної угоди про перемир’я.

28 березня американське видання Wall Street Journal та міжнародна група розслідувачів Bellingcat повідомили, що два члени української переговорної делегації та мільярдер Абрамович відчули симптоми хімічного отруєння. Пізніше представник російського бізнесмена це підтвердив. 

По материалам: Подробности