itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Пентагон замовив для України авіабомби на $6,9 млрд

Міністерство оборони США підписало контракт з компанією Boeing на суму $6,9 млрд на виробництво малокаліберних бомб, зокрема для України. Про це повідомила пресслужба Пентагону.

Кошти виділили на виробництво авіабомб малого калібру для Болгарії, України та Японії. Роботи за контрактом Boeing має завершити до 31 грудня 2035 року.

Крім того, Міноборони підписало контракт з оборонно-промисловою корпорацією Lockheed Martin на суму $2,1 млрд на виробництво призначених для запуску з підводних човнів міжконтинентальних балістичних ракет Trident II D5 з новими ядерними боєголовками.

Виробництво ракет за контрактом сприяє іноземному військовому продажу на користь Великої Британії, зазначено у документі. Роботи Lockheed Martin має завершити до 30 вересня 2029 року.

26 вересня президент США Джо Байден направив Києву військову допомогу у розмірі $375 млн. Він доручив виділити оборонну продукцію та надати Україні послуги Міністерства оборони США, включаючи "військову підготовку та навчання". У пакет включили додаткові боєприпаси для HIMARS, артилерійські боєприпаси калібру 155 мм та 105 мм, касетні боєприпаси та інше.

По материалам: Подробности