itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Apple блокуватиме iPhone з краденими запчастинами

Корпорація Apple блокуватиме айфони, на які при ремонті встановлять деталі з вкрадених смартфонів. Про це пише профільне видання 9to5Mac.

Нову функцію "Repair Assistant", яке перевірятиме замінені запчастини при ремонті на оригінальність, запровадять в iOS 18, реліз якої запланований на 16 вересня. До облікового запису користувача тепер буде прив'язана інформація про серійні номери комплектуючих iPhone — акумулятори, камери, екрани.

Якщо при увімкненні відремонтованого гаджета він виявить, що нова деталь була отримана з iPhone, у якого були увімкнені функції Activation Lock або Lost Mode, від користувача вимагатимуть ввести пароль Apple ID для її розблокування.

Читайте також

Apple відключить базові функції на старих iPhone

У такий спосіб компанія боротиметься з ринком крадених iPhone, які часто розбирають на запчастини для подальшого продажу.

Функція Activation Lock підтримуватиме моделі айфонів, починаючи з iPhone 12. iOS 18 буде встановлена ​​на нові моделі серії iPhone 16, які Apple представила кілька днів тому. Їхні продажі розпочнуться 20 вересня.

Apple блокуватиме iPhone з краденими запчастинами

Нагадаємо, у травні 2022 року Apple запустив сервіс для самостійного ремонту iPhone.

По материалам: Подробности