itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
У Україну йде суха сонячна погода, але без температурних рекордів липня - Гідрометцентр

В Україну з 17-18 серпня повертається спека, і температура сягатиме 30-33 градусів. Завтра, 16-го серпня, скрізь буде сонячно, сухо і дуже тепло. Трохи хіба дощів припаде в пʼятницю на Карпати та на Волинь. 

Максимальна температура повітря 16-го серпня становитиме +26+29 градусів, на півдні та заході України вже почне припікати до +28+33 градусів. У Києві 16-го серпня очікується суха погода з температурою повітря +26+28 градусів.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповіла синоптик українського Гідрометцентру Діана Кривобок.

"Таких самих як у липні температурних рекордів точно не буде, адже ніч стає довшою, а день коротшим. Тому вночі повітря більш охолоджується. А у липні навпаки були коротші ночі, а день був довшим, тому повітря більше прогрівалося.

Загалом ситуація буде позитивною, літо ще показує свої примхи, і осінь трішки зачекає.

Завтра та у суботу Україна залишається під впливом антициклону, тому у нас переважає суха сонячна погода без опадів. Спочатку вихідних можливі короткочасні дощі з грозами на півночі та у західних областях. За рахунок того, що центр антициклону знаходиться на території нашої країни, і сприяє надходженню гарячих повітряних мас з півдня, які будуть активно підіймати температуру до 30 градусів по всій території країни.

І найтепліше, найспекотніше буде у південних і західних областях, де температура може сягати 30-35 градусів…

Якщо дивитися по температурних значеннях, то загалом по Україні це 10-16 градусів вночі. Найтепліше це на заході та півдні, там стовпчики термометрів вночі 15-20 градусів, вдень 24-29.  На південному заході до 33.

На вихідних у південних, центральних, Чернівецькій областях  місцями сильна спека — 35-37 градусів. На решті території залишаються більш комфортні значення у межах 28-34 градуси", — розповіла синоптикиня. 

По материалам: Подробности